Σ.Σ.Α.Σ.

Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Οι πλέον υψηλόβαθμες σχολές του ελληνικού πανεπιστημίου και κορυφαίες ωστόσο. Από όλες τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας είναι αυτές με την μεγαλύτερη επιστημονική κατάρτιση αλλά και το μεγαλύτερο κύρος. Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι των σχολών Σ.Σ.Α.Σ. είναι οι επιστήμονες του Ελληνικού στρατού.

Η ΣΣΑΣ είναι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του κράτους (ΑΣΕΙ) και η έδρα της Σχολής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Νέας Εγνατίας και Πλήθωνος Γεμιστού (απέναντι από το παλαιό 424 ΓΣΝΕ και το Παν. Μακεδονίας).

Αποστολή

Αποστολή της Σχολής είναι η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως για την κατάρτιση μονίμων Αξιωματικών με απώτερο σκοπό την κάλυψη των αναγκών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όπως παρακάτω:

  • Υγειονομικού (Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Ψυχολόγοι)
  • Οικονομικού
  • Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ)

Η Σχολή διαιρείται σε δυο Πτέρυγες.

Στην πρώτη η οποία αποκαλείται Πτέρυγα Υγειονομικού εντάσσονται τα Τμήματα:

  • Ιατρικού,
  • Οδοντιατρικού,
  • Φαρμακευτικού,
  • Κτηνιατρικού, τα οποία ανήκουν στο 3ο  Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας
  •  και το Τμήμα Ψυχολόγων, το οποίο ανήκει στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Στην δεύτερη η οποία αποκαλείται Πτέρυγα των άλλων Σωμάτων εντάσσονται τα Τμήματα:

  • Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου των Ανθρωπιστικών, Νομικών, Κοινωνικών Επιστημών  
  • και Οικονομικού, το οποία ανήκει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης.

Φοίτηση

Διάρκεια φοίτησης και διάρκεια υποχρεωτικής παραμονής στο στράτευμα  μετά την αποφοίτηση.

Εικόνα
διαρκεια φοιτησης σασσ

Εκπαίδευση

Στη Σ.Σ.Α.Σ η εκπαίδευση χωρίζεται σε Στρατιωτική και Ακαδημαϊκή:

Στρατιωτική Εκπαίδευση:

Αμέσως μετά την εισαγωγή τους στη Σχολή, οι νέοι σπουδαστές πραγματοποιούν τη βασική τους εκπαίδευση, της οποίας η διάρκεια είναι τρεις (3) εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται παράλληλα με την Πανεπιστημιακή δραστηριότητα, σε ώρες κατά τις οποίες δεν υπάρχουν Πανεπιστημιακές υποχρεώσεις.
Ο κύκλος της ετήσιας στρατιωτικής εκπαίδευσης ολοκληρώνεται μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών εξετάσεων του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια θερινής κατασκηνωτικής διαβίωσης των Μαθητών-τριών, στην οποία συμμετέχουν οι τρεις πρώτες τάξεις της Σχολής.
Η θερινή διαβίωση πραγματοποιείται στο Φάρο Ποσειδίου Χαλκιδικής, αρχίζει συνήθως στις αρχές Ιουλίου, και διαρκεί τρεις(3) εβδομάδες. Με το τέλος της δραστηριότητας αυτής τελειώνει το εκπαιδευτικό έτος, και οι σπουδαστές αναχωρούν για την καλοκαιρινή τους άδεια.

Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση:

Πραγματοποιείται στα παρακάτω έξι (6) τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης:

  • Ιατρικό
  • Κτηνιατρικό
  • Οδοντιατρικό
  • Φαρμακευτικό
  • Ψυχολογικό
  • Νομικής για το τμήμα Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (Σ.Σ.Ν.Σ.)
  • Οικονομικό

Οι μαθητές της Σ.Σ.Α.Σ. διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο όπως όλοι οι άλλοι φοιτητές, και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Διδάσκονται όλα τα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μαθήματα, και κάνουν πρακτική εξάσκηση στα εργαστήρια και τις κλινικές του. Η Σχολή με τους αρμοδίους αξιωματικούς της Διευθύνσεως Σπουδών παρακολουθεί την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση των Μαθητών και τις επιδόσεις τους.

Οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησης, τις εργάσιμες ώρες διαμένουν εντός της Σχολής πλην των ωρών όπου μεταβαίνουν στο Α.Π.Θ για να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία των πανεπιστημιακών μαθημάτων. Άδειες και έξοδοι από τη σχολή, δίνονται τις ημέρες και περιόδους που προβλέπονται από τον Οργανισμό της Σχολής και το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατά τη διάρκειά τους οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν εκτός αυτής, με την υποχρέωση παρακολούθησης των πανεπιστημιακών μαθημάτων.
Όλα τα έξοδα φοίτησης και διαμονής στη Σχολή βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ όλοι οι σπουδαστές λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

Μετά την αποφοίτησή τους δύνανται να μετεκπαιδευτούν σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού.

Επιμορφωτική Εκπαίδευση:

Περιλαμβάνει διδασκαλίες επί θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος, διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες, προβολές ταινιών, επισκέψεις σε μουσεία, ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους, εκπαιδευτικά ταξίδια. Επιπλέον περιλαμβάνει:

  • Διδασκαλία Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές, Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας σε διάφορα επίπεδα και προετοιμασία για λήψη πτυχίου, από ιδιώτες καθηγητές.
  • Οι πρωτοετείς Μαθητές πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Λαχανά, Ρούπελ, Μετέωρα, αρχαία Πέλλα, Βεργίνα και στο Άγιον Όρος.
  • Οι τριτοετείς Μαθητές της Σχολής πραγματοποιούν τετραήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην ΖΕ του Δ΄ΣΣ.
  • Οι τεταρτοετείς Μαθητές πραγματοποιούν εκπαιδευτικό ταξίδι στη Λάρισα.
  • Ομάδα Μαθητών της Σχολής με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Σπουδών εκδίδει το τριμηνιαίο, επιστημονικού περιεχομένου, περιοδικό, με τον τίτλο “ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ”.

Προοπτικές εξέλιξης

Όλοι οι σπουδαστές της Σχολής, μετά την επιτυχή περάτωση της Πανεπιστημιακής και Στρατιωτικής Εκπαίδευσης κατανέμονται στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς επίσης και στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και ονομάζονται αντίστοιχα Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι, Ανθυποσμηναγοί ή Υπαστυνόμοι Β' (οι απόφοιτοι του Ιατρικού Τμήματος) ανάλογα με τον ετήσιο προγραμματισμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η κατανομή τους γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον κανονισμό της Σχολής κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Οι καταληκτικοί βαθμοί των Αξιωματικών που αποφοιτούν από τη Σ.Σ.Α.Σ. είναι οι εξής:

  • Υποστράτηγος, Υποναύαρχος ή Υποπτέραρχος για τους Ιατρούς και Οικονομικούς,
  • Υποστράτηγος για τους Στρατολόγους – Στρατιωτικούς Νομικούς Συμβούλους,
  • Ταξίαρχος (Στρατού Ξηράς ή Πολεμικής Αεροπορίας) ή Αρχιπλοίαρχος για τους Οδοντιάτρους, Κτηνιάτρους, Φαρμακοποιούς και Ψυχολόγους

Έμβλημα

Η γλαύκα ως ιερό πτηνό και σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αντιπροσωπεύει μέχρι και σήμερα την σοφία και την επιστήμη. Στηριζόμενη σε δύο δόρατα,   συμβολίζει την σοφία που επαγρυπνεί επί των όπλων.

Εικόνα
Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

«Πειθαρχία εὐπραξίας μήτηρ»

«Η πειθαρχία είναι η μητέρα της ευπραξίας»

Ιστορικά

  • Η παρουσία Στρατιωτικών ιατρών στις μονάδες ατάκτων καθώς και η υπηρεσία υγειονομικού, καθιερώνεται από την Α' Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο το 1822. Πρόεδρος της Υγειονομικής υπηρεσίας διορίζεται το 1835 ο Γερμανός Φιλέλληνας Τράϊμπερ.
     
  • Το 1863 γίνεται πλήρης αφομοίωση στις τάξεις των αξιωματικών, των στρατιωτικών ιατρών, οι οποίοι ως τότε υπηρετούσαν ως στρατιωτικοί υπάλληλοι.
     
  • Το 1911 γίνεται αλλαγή στο σύστημα διορισμού των αξιωματικών Υγειονομικού. Μέχρι τότε γινόταν πρόσληψη πτυχιούχων Ιατρικής, τώρα ορίζεται η αποστολή αποφοίτων Γυμνασίου στη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή της Λυών στη Γαλλία. Όμως λόγω του ύψους των δαπανών και η διαφορετική νοοτροπία εκπαίδευσης οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας μιας Στρατιωτικής Σχολής στα πρότυπα της Λυών.
     
  • Με το Ν.Δ./30.12.1925 ιδρύεται η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή και κυρώνεται με το Ν.4094/29, με έδρα το 430 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, γνωστό ως "Ελπίς". Η ΣΙΣ είχε διοικητή Γενικό Αρχίατρο και υποδιοικητή Συνταγματάρχη Όπλου. Η Σχολή θα μεταφερθεί στις Γενικές Αποθήκες του Ρουφ και λίγο αργότερα, τον Ιούνιο του 1935, θα σταματήσει τη λειτουργία της.
     
  • Το 1937 ιδρύεται η Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Υπηρεσιών (ΣΑΣΥ), η οποία στεγάζεται στο Γαλλικό Νοσοκομείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τέσσερα τμήματα : Υγειονομικό, Στρατολογικό, Τμήμα Διαχειριστών, Τμήμα Αυτοκινήτων. Λόγω της έναρξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, οι μαθητές στρατεύονται και κανένας μαθητής Υγειονομικού δεν θα λάβει πτυχίο Ιατρικής.

Συχνές Ερωτήσεις Σ.Σ.Α.Σ

Πώς μπορώ να εισαχθώ στη Σχολή;

Η εισαγωγή στη ΣΣΑΣ μπορεί να γίνει μόνο μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους αποφοίτους Γενικού Λυκείου. Μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε Προκαταρκτικές Εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ψυχοτεχνικά τεστ, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Είναι δυνατή η εισαγωγή στη ΣΣΑΣ Μαθητών από άλλη Στρατιωτική Σχολή;

Η εισαγωγή Μαθητών άλλων Στρατιωτικών Σχολών στη ΣΣΑΣ είναι δυνατή μόνο μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι εξετάζονται εκ νέου στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ψυχοτεχνικές, υγειονομικές, αθλητικές). Εφόσον κριθούν εισακτέοι στη ΣΣΑΣ, οφείλουν να παραιτηθούν από τη Στρατιωτική Σχολή όπου φοιτούν.

Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τις προϋποθέσεις εισαγωγής στη ΣΣΑΣ;

Όλες οι σχετικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στην Εγκύκλιο Διαταγή (ΕΔΥΕΘΑ Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) που εκδίδει κάθε χρόνο, περίπου στις αρχές Μαρτίου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα της Σχολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ssas.gr και στην αντίστοιχη του ΓΕΕΘΑ www.geetha.mil.gr.

Ποιες είναι οι ειδικές κατηγορίες εισαγωγής στη Σχολή;

Οι ειδικές κατηγορίες των υποψηφίων που μπορούν να εισαχθούν στη ΣΣΑΣ περιγράφονται στην Εγκύκλιο Διαταγή «Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ», η οποία εκδίδεται, περί τα μέσα Μαρτίου κάθε έτους.

Είναι δυνατή η εισαγωγή στη ΣΣΑΣ μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων;

Δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία εισαγωγή Μαθητών σε κανένα Τμήμα της ΣΣΑΣ με κατατακτήριες εξετάσεις.

Ποια είναι τα όρια των αθλητικών δοκιμασιών για την εισαγωγή στη Σχολή;

Τα όρια των αθλητικών δοκιμασιών, οι οποίες αποτελούν μέρος των Προκαταρκτικών Εξετάσεων εισαγωγής στη ΣΣΑΣ, περιγράφονται στην Εγκύκλιο Διαταγή «Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ», η οποία εκδίδεται, περί τα μέσα Μαρτίου κάθε έτους.

Το ύψος αποτελεί κριτήριο για την εισαγωγή στη ΣΣΑΣ;

Το ύψος αποτελεί κριτήριο εισαγωγής στη ΣΣΑΣ, το οποίο καθορίζεται με την Εγκύκλιο Διαταγή «Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ», η οποία εκδίδεται, περί τα μέσα Μαρτίου κάθε έτους.

Πότε ανακοινώνεται το πρόγραμμα των Προκαταρτικών Εξετάσεων;

Το πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων κοινοποιείται περί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου εκάστου έτους από την ιστοσελίδα της Σχολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ssas.gr. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Επιλογής της Διεύθυνσης Σπουδών της ΣΣΑΣ στα τηλ. 2310-962112, 2310-962177 και 2310-962191.

Πώς υποβάλλονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο Διαγωνισμό Επιλογής Υποψηφίων της ΣΣΑΣ;

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να τα αποστείλετε με συστημένη επιστολή ή να τα προσκομίσετε αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, Πλήθωνος Γεμιστού 2, Τ.Κ. 54638, Θεσσαλονίκη. Είναι δυνατή η εισαγωγή επιλαχόντων στη ΣΣΑΣ; Επισημαίνεται ότι στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ από το ακαδημαϊκό έτος 2008 – 2009, βάσει του Ν. 3648/2008, ΦΕΚ 38/Α΄, δεν είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως των υποψηφίων που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ποια είναι τα τμήματα της Σχολής;

Η Διεύθυνση Σπουδών της Σχολής διαιρείται σε Τμήματα Εκπαίδευσης, τα οποία είναι τα εξής: α. Τμήμα Υγειονομικού το οποίο περιλαμβάνει τα Τμήματα: Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού, Κτηνιατρικού και Ψυχολογικού. β. Τμήμα Λοιπών Σωμάτων, το οποίο περιλαμβάνει το Τμήμα Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων και το Τμήμα Οικονομικού.

Πόσο διαρκεί η φοίτηση στη Σχολή;

Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί όσο διαρκεί η φοίτηση στις αντίστοιχες Σχολές και Τμήματα του Αριστοτελείου Παναπιστημίου Θεσ/νικης, δηλαδή 6 χρόνια για το Ιατρικό, 5 για το Κτηνιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Τμήμα και 4 χρόνια για τα Τμήματα Ψυχολογικού, Στρατολογικού -Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ) και Οικονομικού. Το ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης στη ΣΣΑΣ, σύμφωνα με τον Οργανισμό της Σχολής, είναι όσα τα χρόνια φοίτησης στο ΑΠΘ, προσαυξημένο κατά δύο χρόνια. Εφόσον κάποιος μαθητής υπερβεί το παραπάνω χρονικό όριο διαγράφεται από τη ΣΣΑΣ, αλλά και από την αντίστοιχη Σχολή - Τμήμα του ΑΠΘ. Επιπλέον, υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση στο Δημόσιο για κάθε χρόνο που φοίτησε στη ΣΣΑΣ. Τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνον στην περίπτωση διαγραφής κάποιου μαθητή για λόγους υγείας.

Που εκπαιδεύονται οι Μαθητές;

Η εκπαίδευση των Μαθητών είναι Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική. Η Ακαδημαϊκή εκπαίδευση πραγματοποιείται στις αντίστοιχες Σχολές και Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς πραγματοποιείται και για τους υπόλοιπους φοιτητές. Η στρατιωτική εκπαίδευση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΣΣΑΣ.

Υπάρχουν έξοδα για τη φοίτηση στη Σχολή;

Όλα τα έξοδα φοίτησης στη Σχολή (διαμονή, διατροφή κτλ) βαρύνουν το Δημόσιο. Επιπλέον οι μαθητές της ΣΣΑΣ λαμβάνουν μηνιαίο χρηματικό βοήθημα.

Ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνουν οι μαθητές της ΣΣΑΣ μετά την αποφοίτησή τους;

Οι απόφοιτοι της Σχολής είναι υποχρεωμένοι μετά την αποφοίτησή τους να παραμείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων: Οι Ιατροί για 12 χρόνια, οι Κτηνίατροι, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί για 10 χρόνια και οι Ψυχολόγοι, Στρατολόγοι-Στρατιωτικοί Νομικοί Σύμβουλοι και Οικονομικοί για 8 χρόνια.

Μετά την αποφοίτηση τι;

Οι Μαθητές που αποφοιτούν με επιτυχία από τη ΣΣΑΣ ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί, Σημαιοφόροι ή Ανθυποσμηναγοί, ανάλογα με τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο κατανέμονται (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία αντίστοιχα). Το Σώμα Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων είναι Κοινό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Αξιωματικοί του Σώματος ονομάζονται Ανθυπολοχαγοί και μπορούν να υπηρετήσουν σε Μονάδες - Υπηρεσίες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εάν κάποιος μαθητής αποφοιτήσει από το Τμήμα Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων της ΣΣΑΣ, έχει τη δυνατότητα να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου;

Όχι, διότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του Αξιωματικού από τη μια πλευρά και της ιδιότητας του δικηγόρου από την άλλη.

Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει την ιδιότητα του Στρατιωτικού Δικαστή;

Στη ΣΣΑΣ δεν υπάρχει Τμήμα από το οποίο να αποφοιτούν Στρατιωτικοί Δικαστές. Οι απόφοιτοι του Τμήματος Στρατολογικου-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων της ΣΣΑΣ δεν τοποθετούνται σε θέσεις της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Προκειμένου να γίνει κάποιος Στρατιωτικός Δικαστής θα πρέπει να επιτύχει σε σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος προκηρύσσεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η σχετική προκήρυξη αναφέρει κάθε φορά τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.