Νέα

Μάρτιο και Απρίλιο οι προκαταρτικές εξετάσεις των σχολών της Αστυνομίας

13 Οκτωβρίου 2021

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

αστυνομια

Διαγωνισμός Πρόσληψης ΕΠΟΠ στο ΠΝ – Διεξαγωγή Προκαταρκτικών Εξετάσεων

5 Οκτωβρίου 2021

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ στο ΠΝ, ως Προκήρυξη Φ. 424/4/310363/Σ.142/22 Μαρ 21/ΥΕΘΑ (ΦΕΚ ΑΣΕΠ Αρ. Φύλλου 11), από τη Δευτέρα 11 έως το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχοτεχνικές, υγειονομικές, αθλητικές), προς επιλογή των πρώτων στη μοριοδότηση Κατάλληλων Υποψηφίων, για πλήρωση 36 κενών θέσεων του εν λόγω διαγωνισμού, στις ειδικότητες/εξειδικεύσεις Τ/ΜΗΧ, ΗΛ, ΔΙΑΧ/ΛΟΓ, ΔΙΑΧ/ΥΛ, ΕΕ/Π/Λ/ΚΥΑΜ, ΕΕ/ΠΕΣ, ΕΣΧ και ΗΝ/ΥΔ. Επισημαίνεται ότι η πρόσκληση των Υποψηφίων έχει γίνει βάσει της απόλυτης σειράς μοριοδότησής τους.

Ναυτικό

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ελάχιστο ανάστημα 1,65 μ. για την είσοδο των γυναικών στις Στρατιωτικές Σχολές

17 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι το ελάχιστο ανάστημα στις γυναίκες αποτελεί διάκριση που αντιβαίνει στις συνταγματικές αρχές περί ισότητας των φύλων, αξιοκρατίας και αναλογικότητας – Τι αναφέρει η απόφαση

Limeniko

Ποιοι εισάγονται (ΟΝΟΜΑΤΑ) σε ΣΣΕ-ΣΜΥ-Πόσες είναι τελικά οι κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ (2 ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ)

5 Σεπτεμβρίου 2021

1. Στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εγκύκλιο Πρόσκλησης Επιτυχόντων Έτους 2021 εισάγονται:

α. ΣΣΕ-ΟΠΛΑ: 184 ενώ προβλεπόνταν 296 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), άρα έχουμε: 296 - 184 = 112 κενές θέσεις (Επιβεβαίωση του ιστολογίου μας - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

stratos

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Α) υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Β) υποψηφίων για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ 2021.

27 Αυγούστου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Α) Αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

Υπουργείο Παιδείας

Κατεβαίνει στο 1,65μ το όριο του ύψους για τα κορίτσια σε Αστυνομία, Λιμενικο, Πυροσβεστική ( ; )

24 Αυγούστου 2021

Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να κατέβει το όριο του ύψους στα κορίτσια στο 1,65μ απο το 1,70μ που ήταν μέχρι σήμερα στις σχολές της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.
Το Diamantis Sports School βλέπει ως προπομπό την προκήρυξη του Λιμενικού σώματος για αξιωματικούς ειδικότητας τεχνικού, όπου το όριο ύψους στις γυναίκες είναι το 1,65μ και όχι 1,70μ που ήταν στις προκηρύξεις των Πανελληνίων. Την εν λόγω προκήρυξη μπορείτε να την δείτε έδω.

Diamantis Sports School

Προκήρυξη για προσλήψεις «εξπρές» στο Λιμενικό

24 Αυγουστου 2021

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η προκήρυξη διαγωνισμού απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδικότητας Τεχνικού, έτους 2021, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) συνολικά δεκατριών (13) Αξιωματικών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Τεχνικού με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

limeniko

Καθορισμός Συντελεστών Βαρύτητας των Πανελλαδικά Εξεταζόμενων μαθημάτων ΕΠΑΛ

20 Αυγούστου 2021

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων για εισαγωγή στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστών, στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.)του Υπουργείου Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

 

συντελεστες

5000 ΕΠΟΠ το 2022 – Έρχεται νέα μεγάλη προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών

31 Ιουλίου 2021

Έρχεται νέα μεγάλη προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, τα Γενικά Επιτελεία σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, έχοντας την πολιτική έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και την επιτελική του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος ως Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, θα συντονίζει με τους επιτελείς του τη διαδικασία, ετοιμάζονται για την έκδοση νέας προκήρυξης Επαγγελματιών Οπλιτών.

epop

Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ποια η ελάχιστη βάση εισαγωγής και πως διαμορφώθηκε

19 Ιουλίου 2021

Όπως εδώ και σχεδόν 40 χρόνια ενημερώνουμε γονείς, παιδιά - υποψηφίους για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ο μέσος όρος της βαθμολογίας των αγωνισμάτων που πετυχαίνουν οι υποψήφιοι ανά την Ελλάδα είναι το 8,5 με άριστα το 20. Η βαθμολογία των αγωνισμάτων είναι υπέρμετρα αυστηρή. Θυμίζουμε οτι πριν πέντε χρόνια το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας το παραπάνω άλλαξε προς το ευνοϊκότερο τη βαθμολογία στα αγωνίσματα των δρόμων (400 μέτρα αγοριών και 200 μέτρα κοριτσιών). Ο συντελεστής που τα  Τ.Ε.Φ.Α.Α. όρισαν για φέτος 0,7, άρα η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε: 0,7 x 8,5 = 5,95.

κολύμβηση

Πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

19 Ιουλίου 2021

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

υπουργειο παιδειας

Ανακοίνωση βαθμολογιών ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

16 Ιουλίου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

πανελλαδικες

Ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων μορίων Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

16 Ιουλίου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα.

Στατιστικά κλίμακας μορίων ΓΕΛ (Ημερ)

πανελλαδικες

Το Diamantis Sports School και φέτος στην κορυφή!!!

10 Ιουλίου 2021

Το Diamantis Sports School και φέτος στην κορυφή!!!

Είμαστε οι μόνοι που πετύχαμε τρία από τα παιδιά μας να κατακτούν κορυφαίες θέσεις στα αγωνίσματα Τ.Ε.Φ.Α.Α. με 50, 51 και 52 μονάδες αντίστοιχα!!! Και φυσικά 8 από τα παιδά μας πάνω από 40 μονάδες. Μια στατιστική που φυσικά κανείς άλλος δεν πέτυχε...

Diamantis Sports School

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΦΑΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ 2021-2022 -ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!

22 Ιουνίου 2021

Για να δείτε τις οδηγίες και το πρόγραμμα Υγειονομικής εξέτασης και Πρακτικής δοκιμασίας, των Υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, ακαδημαϊκού έτους 2021-21, πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τον οδηγό πρακτικής δοκιμασίας (τελικό) πατήστε ΕΔΩ

Στίβος

Ανακοίνωση Προγράμματος Δεκτών Υποψηφίων Εξεταστικού Κέντρου Σ.Σ.Α.Σ. 2021

16 Ιουνίου 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΣΑΣ

 

1. Στον συνημμένο πίνακα αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν Δεκτά στο εξεταστικό κέντρο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

 

2. Στην προτελευταία στήλη της κατάστασης αναγράφεται η ομάδα βάσει της οποίας προσκαλούνται οι υποψήφιοι και στην τελευταία η ημερομηνία παρουσιάσεως τους. Η διάρκεια των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) είναι 5 εργάσιμες μέρες

 

Σσας

Ελλειπή Δικαιολογητικά Λιμενικού σώματος

11 Ιουνίου 2021

Προθεσμία υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών από τους υποψηφίους που διαπιστώθηκαν ελλείψεις στα δικαιολογητικά τους: Από 10/06/2021 έως και 16/06/2021.

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Λιμενικό

Οδηγίες και Πρόγραμμα Υγειονομικής Εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2021 Ανατολικής Θεσσαλονίκης

4 Ιουνίου 2021

Για να δείτε τις οδηγίες και το πρόγραμμα των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

stivos

Ελλειπή Δικαιολογητικά ΣΣΑΣ

4 Ιουνίου 2021

Αναρτάται κατάσταση κωδικών υποψηφίων Μαθητών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ 2021 Εξεταστικού Κέντρου ΣΣΑΣ οι οποίοι/ες διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου πως παρουσιάζουν ελλείψεις στα δικαιολογητικά τους και στην οποία περιγράφεται αναλυτικά η έλλειψη.

 

Οι ανωτέρω υποψήφιοι καλούνται όπως αποστείλουν τα δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ssas-dspv@army.gr σε αρχείο μορφής pdf έως 2Mb, με αναγραφόμενο θέμα τον κωδικό υποψηφίου και το ονοματεπώνυμο του/της, μέχρι τις 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 24:00.

 

ΣΣΑΣ

Οδηγίες και πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δυτικής Θεσσαλονίκης

3 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα τών υποψηφίων ΤΕΦΑΑ δυτικής Θεσσαλονίκης. Για να δείτε τις οδηγίες και το πρόγραμμα ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Οδηγίες

Στίβος

Σχεδιασμός στο πόδι... Επιστολή του κ. Διαμαντή στο Υπουργείο Παιδείας

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Σχεδιασμός στο πόδι….Επιστολή του κ. Διαμαντή στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την αλλαγή του
χρόνου τέλεσης των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για Στρατιωτικές Σχολές,
Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό.

ΣΤΡΑΤΟΣ

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των Σωμάτων Ασφαλείας

1 Ιουνίου 2021

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και των ειδικών μαθημάτων, για εισαγωγή στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής

Μηχανογραφικό

Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 Α) ειδικών μαθημάτων  και  Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ.

27 Μαΐου 2021

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η  προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2021 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

ΗΜΕΡΑ

Πανελλαδικές

Νέες Στρατιωτικές Σχολές στα Μηχανογραφικά Δελτία - Λεπτομέρειες

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021

Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» υπό τον τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ» προστίθενται:

 

ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ (ΜΤ)

 

ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΕΠ)

 

Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» υπό τον τίτλο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ» προστίθενται:

 

ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (Δ) ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ 

 

- ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΕΠ)

 

ικαρων

Ημερίδες Ψυχομετρικών Diamantis Sports School

24 Μαΐου 2021

  Ημερίδες προσομοίωσης Ψυχομετρικών Tests DIAMANTIS SPORTS SCHOOL
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πολύ ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες οι
ετήσιες Ημερίδες Ψυχομετρικών Tests  για τους υποψήφιους μαθητές του
DIAMANTIS SPORT SCHOOL από τη συνεργάτιδα Βασιλική Ασκητοπούλου,
Ψυχολόγο - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, MEd, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας.
  Οι ημερίδες, δεν αποτελούν την πρώτη επαφή των μαθητών του DIAMANTIS
SPORTS SCHOOL με τις ψυχομετρικές δοκιμασίες, αφού τα μαθήματα

ΨΥχομετρικά

DIAMANTIS SPORTS SCHOOL αίτηση-δήλωση στρατιωτικών σχολών

24 Μαΐου 2021

Το Σάββατο 22 Μαίου το DIAMANTIS SPORTS SCHOOL και προσωπικά ο κύριος
Διαμαντής κατηύθυνε γονείς και παιδιά ως προς την ορθή συμπλήρωση της
Αίτησης-Δήλωσης των Στρατιωτικών Σχολών αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Λύθηκαν οι όποιες απορίες και χωρίς άγχος, ταλαιπωρία, περιττά έξοδα
αλλά και δυνητικά απώλεια δικαιώματος πρόσβασης στις σχολές αυτές λόγω
σοβαρών λαθών, συμπληρώθηκαν και απεστάλησαν οι δηλώσεις με επιτυχία!
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και πέρα από τα δικά μας παιδιά,

ΕΝημέρωση 1

Προκήρυξη Πυροσβεστικής 2021 – 2022

20 Μαϊου 2021

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας για τους υποψηφίους με το σύστημα των πανελλαδικών. Για να δείτε την προκήρυξη ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Πυροσβεστική

Επιλογή Σπουδαστών/τριών στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22

14 Μαΐου 2021

Γνωρίζεται ότι αναρτήθηκε η εγκύκλιος προκήρυξης σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22.

Υποβολή ηλεκτρονικά Αίτησης-∆ικαιολογητικών από την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00.

γες

Αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας και συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

14 Μαΐου 2021

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, ανακοινώνει τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα.

υπουργειο παιδείας

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

12 Μαΐου 2021

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

πανελληνιες

Αριθμός εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές 2020-21 με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων

12 Μαΐου 2021

Δημοσιεύτηκε φεκ με τον αριθμό εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές για το έτος 2020-21.

Για να δείτε το φεκ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές

 

στρατος

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

10 Μαΐου 2021

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2020-21.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθορίζεται σε είκοσι επτά (27) και σε εκατό (100), αντιστοίχως.

λιμενικο

Ημερίδα Ψυχομετρικών Δοκιμασιών

21 Απριλίου 2021

Τη Μ.Δευτέρα  26 Απριλίου 2021 στις 5 μμ θα
πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η ετήσια
Ημερίδα Ψυχομετρικών Τεστ  για τους
υποψήφιους μαθητές του DIAMANTIS SPORT SCHOOL από
τη συνεργάτιδα Βάσω Ασκητοπούλου,
Ψυχολόγο - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια,
MSc, MEd, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας.
Στόχος της ημερίδας είναι οι μαθητές να
εξοικειωθούν  με  τους τύπους των
γνωστικών τεστ ικανοτήτων - δεξιοτήτων
στα οποία θα εξεταστούν, να εξασκηθούν
μέσα από πολλές ασκήσεις
διαβαθμισμένης δυσκολίας σε όλα τα

ψυχομετρικές δοκιμασίες

ΕΠ.ΟΠ. αγώνας για μια θέση στον ήλιο…

9 Απριλίου 2021

Θα φάνταζε αστείο πριν δέκα-δώδεκα χρόνια.

Τώρα είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Όταν είσαι 20 χρονών και δουλεύεις (αν δουλεύεις) 4 ώρες τη μέρα με 3 ευρώ την ώρα, πολλές φορές χωρίς ένσημα (για δώρα ούτε λόγος τις περισσότερες φορές), τότε ναι, γίνεται αγώνας για μια θέση στον ήλιο.

Σε περιόδους που η παρατεταμένη οικονομική κρίση, γιγαντωμένη από το χτύπημα της πανδημίας απλώνεται πάνω από τη χώρα, με ένα μέλλον όχι απλά αβέβαιο, αλλά σκοτεινό και δυσοίωνο, προκηρύξεις όπως αυτή για πρόσληψη 1.600 επαγγελματιών οπλιτών μοιάζουν με φως στο τούνελ….

εποπ