Πυροσβεστική Ακαδημία

Προετοιμασία  για αθλήματα για Πυροσβεστική Ακαδημία - προετοιμασία στα ψυχομετρικά σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Αμπελόκηπους, Θέρμη, Νεάπολη

Το επάγγελμα με τη μέγιστη κοινωνική αποδοχή

 πυροσβεστική
 

Από την σχολική χρονιά 2015-16 οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν και τις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών. Οι Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας εντάχθηκαν στο 1ο, 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο ( ομάδες προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών, Θετικών σπουδών και σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και από το 2021 και στο 3ο πλέον πεδίο.

Πρίκειται για εξαιρετική επιλογή επαγγέλματος:

  • Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση εφόσον εντάσσεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις
  • Επάγγελμα με μικρή περίοδο απαιτήσεων, κόπωσης-επικινδυνότητας
  • Λίγες μεταθέσεις
  • Μέγιστη κοινωνική αποδοχή

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην πορεία γιγαντώθηκε, οι Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας εδραιώθηκαν ως οι δημοφιλέστερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και πολλοί πτυχιούχοι μέσω προκηρύξεων, στρέφονται έτσι στις μοναδικές σχολές που παρέχουν άμεση και βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση.
Όταν βέβαια οι σχολές γίνονται δημοφιλείς αυτόματα γίνονται και υψηλόβαθμες.
Ο ανταγωνισμός για ένα καλύτερο μέλλον ωθεί τις βάσεις προς τα επάνω.
Έτσι οι βάσεις διαβαθμίζονται από 14.000 έως 19.100 μόρια. 

Πως εξελίχθηκαν οι εξετάσεις και οι βάσεις για τις Σχολές αυτές

Μέχρι και το 2001 ίσχυε ποσόστωση με βάση το φύλο. Εισάγονταν 85% αγόρια και 15% κορίτσια. Φυσικά οι βάσεις αγοριών - κοριτσιών ήταν εντελώς διαφορετικές. Παράδειγμα: η Σχολή Αστυφυλάκων είχε βάση 13,5 στα αγόρια και 17,5 στα κορίτσια. Ο πατέρας μιάς υποψήφιας έκανε τότε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικτρατείας και στηριγμένος στο νόμο της ισότητας κέρδισε το δικαστήριο. Η κατάργηση της ποσόστωσης ήταν ένα σόκ για το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας της Ελλάδας. Ο κίνδυνος να στελεχωθούν από σαφώς μεγαλύτερο αριθμό γυναικών ήταν ορατός, δεδομένου ότι τα κορίτσια γράφουν στατιστικά καλύτερα από τα αγόρια.
Για να μη συμβεί αυτό στήσαν την παγίδα μέσω της ίδιας της ισότητας που απλά την γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον των κοριτσιών. Ανέβασαν το όριο του ύψους από 1,55 στο 1,60 για τις Στρατιωτικές Σχολές και στο 1,63 για τις Σχολές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα κατήργησαν τα γυναικεία αγωνιστικά όρια τα οποία αντικαταστάθηκαν από τα ανδρικά.

Για να γίνει κατανοητό: μέχρι και το 2001 η σφαίρα που ρίχναν τα κορίτσια (ρίψη δεξί - αριστερό χέρι) ήταν 4 κιλά, ενώ από το 2002 και έπειτα η σφαίρα είναι η ανδρική (η σφαίρα δηλαδή που ρίχνουν οι άνδρες σφαιροβόλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και το βάρος της είναι 7,275 κιλά. Να σημειώσουμε εδώ οτι οι γυναίκες σφαιροβόλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες αγωνίζονται με τετράκιλη σφαίρα. Οι δε ρίπτριες της ηλικίας μιας κοπέλας υποψήφιας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αγωνίζονται με τρίκιλη σφαίρα ως νεάνιδες. Πουθενά παγκοσμίως γυναίκα ρίπτρια, δεν αγωνίζεται με σφαίρα πάνω από 4 κιλά. Πόσο μάλλον ένα κοριτσάκι 17 ετών. Έτσι το όριο στο αγώνισμα της σφαιροβολίας έως και το 2001 για τα κορίτσια ήταν 4.50 μέτρα μέσος όρος ρίψης με δεξί και αριστερό χέρι με σφαίρα βάρους 4 κιλών, παρέμεινε όμως το ίδιο με σφαίρα βάρους 7,275 κιλών από το 2002 και έπειτα. Αντίστοιχες ήταν οι αλλαγές και στα άλλα αγωνιστικά όρια.

Φαντάζεσαι να γράψεις 19.500 μόρια και να κοπείς στη σφαίρα; Αδιανόητο!


ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ. Το κάνουμε με απόλυτη επιτυχία εδώ και τριάντα εννέα χρόνια και το εγγυόμαστε με συμβόλαιο επιστροφής των διδάκτρων στο τριπλάσιο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Γιατί είμαστε σίγουροι:

Είμαστε οι πρώτοι Πανελλαδικά σε εμπειρία. Ο κ.Διαμαντής δημιούργησε το επάγγελμα το 1983. Έκτοτε το Diamantis Sports School προετοιμάζει αποκλειστικά υποψηφίους για αυτές τις σχολές. 6.100 τα παιδιά που προετοιμάσαμε! 
Κατέχουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ 100% επιτυχίας. Το εγγυόμαστε άλλωστε με συμβόλαιο εγγύησης. 
Η αδιαφισβήτητη υπεροχή μας αποδεικνύεται από τα 13 Πανελλήνια ρεκόρ (δηλαδή όλα όσα έχουν σημειωθεί) στην πολύ αυστηρή βαθμολογία Τ.Ε.Φ.Α.Α.
 

Δεν κάνουμε απλά μιά εγγυημένη αθλητική προετοιμασία. Καλύπτουμε τα πάντα εκτός... δυστυχώς από το διάβασμα.

Σε καθοδηγούμε βήμα-βήμα στην όλη διαδικασία

​​​​​

Το Diamantis Sports School με αριθμούς
 

 

6100 3588
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1103 1299
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΑ Τ.Ε.Φ.Α.Α.
ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ
ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

3 23 38
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
12 13 20 
ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ
ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Μ.Ο. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΕΚΟΡ
ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Τ.Ε.Φ.Α.Α.
215 4 3
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
ΤΟΝ ΜΗΝΑ
ΣΤΑΔΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ
3 7 15
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ
ΤΟ ΧΡΟΝΟ
1 3 100%
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ
ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΤΕΣΤ 
ΑΝΑ ΕΤΟΣ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΑΝΑ ΕΤΟΣ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Τι είναι τα ψυχομετρικά τεστ;

brane

Η Ψυχομετρική Δοκιμασία γίνεται μπροστά σε Επιτροπή Αξιωματικών. Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε γραπτή δοκιμασία -tests Προσωπικότητας- και σε προφορική, για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλοι για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις ή την Αστυνομία.