Εξέλιξη

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του τετραετούς κύκλου σπουδών οι απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών δίνουν τον καθιερωμένο όρκο και παραλαμβάνουν τα ξίφη τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσημη τελετή ορκωμοσίας. Οι νέοι αξιωματικοί γενικών καθηκόντων φέρουν τον βαθμό του υπαστυνόμου Β΄ κι εντάσσονται στην κατηγορία των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούν δε να εξελιχθούν μέχρι και το βαθμό του Αντιστράτηγου..

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι νέοι αξιωματικοί παραδίδουν στους τεταρτοετείς δόκιμους την Πολεμική Σημαία της Σχολής Αξιωματικών φέρει την παράσταση του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου

Οι Υπαστυνόμοι Β’, κατέχουν τον αρχικό βαθμό των Αξιωματικών στην ιεραρχία του Σώματος και έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας, δηλαδή, στο βαθμό του Αντιστράτηγου. Αρχαιότερος όλων των αντιστράτηγων είναι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καρακέβας Νίκος

Καρακέβας Νίκος

Σχολή ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
17.725 μόρια
4o ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
-----------------------

...η επιτυχία μου στις αθλητικές Δοκιμασίες ήταν σίγουρη από τη στιγμή που άρχισε η συνεργασία μου με τον κ. Διαμαντή. Με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Πλέον ανήκω και εγώ στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε όλα τα testimonials