Ελληνική Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε το 1984, με τη συγχώνευση της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων (νόμος 1481/1-10-1984, ΦΕΚ Α΄ - 152). 

αστυνομια

Σύμφωνα με το νόμο 2800/2000, είναι Σώμα Ασφάλειας και έχει ως αποστολή:

  • την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας.
  • την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.

Η Ελληνική Αστυνομία συγκροτείται από Κεντρικές και Περιφερειακές υπηρεσίες. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί την προϊστάμενη αρχή των υπηρεσιών αυτών. Το έργο του συνίσταται στη μέριμνα για την εκπλήρωση της αποστολής του Σώματος, στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για το σκοπό αυτό προγραμματίζει, κατευθύνει, παρακολουθεί και ελέγχει τη δράση των Υπηρεσιών του και εξασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. 

Η Ελληνική Αστυνομία, πάντα κοντά στον πολίτη, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, με αναβαθμισμένη εκπαίδευση, με σύγχρονη αντιεγκληματική πολιτική, με αξιοποίηση των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και με διεθνή αστυνομική συνεργασία.

Άννα Μητσάνη

Άννα Μητσάνη

Εξαιρετική ομαδα!!!! Ξεκινωντας περυσι στην Αριδαια -την πολη καταγωγης μου- την προσπάθεια μου να ενταχθω στη σχολη της αστυνομιας, δυστυχώς δεν ειχα την τυχη να ερθω σε επαφη με τα καταλληλα προσωπα οσον αφορα την προπονηση προκειμένου να περασω τα αθλητικα ορια κ ετσι το αποτελεσμα δεν ηταν το επιθυμητό. Φέτος αποφασίζοντας να δωσω μια ακομη ευκαιρία στον εαυτό μου να διεκδικήσει μια θεση στην σχολη της αστυνομιας κ ψαχνοντας το θεμα ακόμη περισσότερο ανακαλυψα την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ ομαδα του κυριου Διαμαντη.

Δείτε όλα τα testimonials