ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Προετοιμάσου με την κορυφαία ομάδα σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Αμπελόκηπους, Θέρμη, Νεάπολη


Στρατιωτικές Σχολές. Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ

 

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην πορεία γιγαντώθηκε, οι Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας εδραιώθηκαν ως οι δημοφιλέστερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και πολλοί πτυχιούχοι μέσω προκηρύξεων, στρέφονται έτσι στις μοναδικές σχολές που παρέχουν άμεση και βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση.
Όταν βέβαια οι σχολές γίνονται δημοφιλείς αυτόματα γίνονται και υψηλόβαθμες.
Ο ανταγωνισμός για ένα καλύτερο μέλλον ωθεί τις βάσεις προς τα επάνω.
Έτσι οι βάσεις διαβαθμίζονται από 14.000 έως 19.100 μόρια. 

Πως εξελίχθηκαν οι εξετάσεις και οι βάσεις για τις Σχολές αυτές

Μέχρι και το 2001 ίσχυε ποσόστωση με βάση το φύλο. Εισάγονταν 85% αγόρια και 15% κορίτσια. Φυσικά οι βάσεις αγοριών - κοριτσιών ήταν εντελώς διαφορετικές. Παράδειγμα: η Σχολή Αστυφυλάκων είχε βάση 13,5 στα αγόρια και 17,5 στα κορίτσια. Ο πατέρας μιάς υποψήφιας έκανε τότε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικτρατείας και στηριγμένος στο νόμο της ισότητας κέρδισε το δικαστήριο. Η κατάργηση της ποσόστωσης ήταν ένα σόκ για το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας της Ελλάδας. Ο κίνδυνος να στελεχωθούν από σαφώς μεγαλύτερο αριθμό γυναικών ήταν ορατός, δεδομένου ότι τα κορίτσια γράφουν στατιστικά καλύτερα από τα αγόρια.
Για να μη συμβεί αυτό στήσαν την παγίδα μέσω της ίδιας της ισότητας που απλά την γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον των κοριτσιών. Ανέβασαν το όριο του ύψους από 1,55 στο 1,60 για τις Στρατιωτικές Σχολές και στο 1,70 για τις Σχολές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος.

στρατιωτικές σχολές

Παράλληλα κατήργησαν τα γυναικεία αγωνιστικά όρια τα οποία αντικαταστάθηκαν από τα ανδρικά.

Για να γίνει κατανοητό: μέχρι και το 2001 η σφαίρα που ρίχναν τα κορίτσια (ρίψη δεξί - αριστερό χέρι) ήταν 4 κιλά, ενώ από το 2002 και έπειτα η σφαίρα είναι η ανδρική (η σφαίρα δηλαδή που ρίχνουν οι άνδρες σφαιροβόλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και το βάρος της είναι 7,275 κιλά. Να σημειώσουμε εδώ οτι οι γυναίκες σφαιροβόλοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες αγωνίζονται με τετράκιλη σφαίρα. Οι δε ρίπτριες της ηλικίας μιας κοπέλας υποψήφιας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις αγωνίζονται με τρίκιλη σφαίρα ως νεάνιδες. Πουθενά παγκοσμίως γυναίκα ρίπτρια, δεν αγωνίζεται με σφαίρα πάνω από 4 κιλά. Πόσο μάλλον ένα κοριτσάκι 17 ετών. Έτσι το όριο στο αγώνισμα της σφαιροβολίας έως και το 2001 για τα κορίτσια ήταν 4.50 μέτρα μέσος όρος ρίψης με δεξί και αριστερό χέρι με σφαίρα βάρους 4 κιλών, παρέμεινε όμως το ίδιο με σφαίρα βάρους 7,275 κιλών από το 2002 και έπειτα. Αντίστοιχες ήταν οι αλλαγές και στα άλλα αγωνιστικά όρια.

Φαντάζεσαι να γράψεις 19.500 μόρια και να κοπείς στη σφαίρα; Αδιανόητο!


ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ. Το κάνουμε με απόλυτη επιτυχία εδώ και τριάντα οκτώ χρόνια και το εγγυόμαστε με συμβόλαιο επιστροφής των διδάκτρων στο τριπλάσιο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!

στρατιωτικές σχολές

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Γιατί είμαστε σίγουροι:

Είμαστε οι πρώτοι Πανελλαδικά σε εμπειρία. Ο κ.Διαμαντής δημιούργησε το επάγγελμα το 1983. Έκτοτε το Diamantis Sports School προετοιμάζει αποκλειστικά υποψηφίους για αυτές τις σχολές. 5.950 τα παιδιά που προετοιμάσαμε! 
Κατέχουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ 100% επιτυχίας. Το εγγυόμαστε άλλωστε με συμβόλαιο εγγύησης. 
Η αδιαφισβήτητη υπεροχή μας αποδεικνύεται από τα 13 Πανελλήνια ρεκόρ (δηλαδή όλα όσα έχουν σημειωθεί) στην πολύ αυστηρή βαθμολογία Τ.Ε.Φ.Α.Α.
 

Δεν κάνουμε απλά μιά εγγυημένη αθλητική προετοιμασία. Καλύπτουμε τα πάντα εκτός... δυστυχώς από το διάβασμα.

Σε καθοδηγούμε βήμα-βήμα στην όλη διαδικασία

​​​​​

ύψος

Σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, μπορούν να εισαχθούν άνδρες και γυναίκες, ισότιμα και χωρίς ποσοστώσεις θέσεων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Έτσι οι απαιτήσεις είναι πλέον ίδιες για όλους και τα Αγωνίσματα μπορούν να κρίνουν τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. 

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις που προβλέπονται για όλους τους υποψηφίους περιλαμβάνουν Ψυχομετρικές Δοκιμασίες, Υγειονομικές Εξετάσεις και Αθλητικές Δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι από τις υγειονομικές επιτροπές, περνούν στη συνέχεια στις Αθλητικές Δοκιμασίες. Ακόμη κι αν η βαθμολογία τους στις Γραπτές Εξετάσεις υπερκαλύπτει τις βάσεις των Σχολών, εάν δεν περάσουν τα κατώτατα όρια σε όλα τα αγωνίσματα των Αθλητικών Εξετάσεων, απορρίπτονται αυτομάτως.

Προσοχή! Εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει διαχωρισμός των ορίων επίδοσης μεταξύ αγοριών και κοριτσιών -από το 2002 ισχύουν τα όρια των Ανδρών- και αυτό σημαίνει ότι τα κορίτσια οφείλουν να κάνουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, [το 73,8% των κοριτσιών απέτυχε στις Αθλητικές Δοκιμασίες το 2006, το 78,7% το 2007, το 78,89% το 2008... το 79,17% των εξεταζόμενων κοριτσιών απέτυχαν το 2010, δηλαδή από τις 725 κοπέλες, κόπηκαν οι 574!]. Και στα αγόρια πάντως η στάση των εξεταστών έγινε αυστηρότερη.

στρατιωτικές σχολές

Γι αυτούς τους λόγους η συστηματική και έγκαιρη προετοιμασία για τα Αγωνίσματα είναι πλέον απαραίτητη. Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τα Λύκεια, τονίζει συγκεκριμένα ότι “Οι υποψήφιοι -ες, για να επιτύχουν τα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων, καλό θα είναι να έχουν εκ των προτέρων κατάλληλα προετοιμασθεί”.

 

Το Diamantis Sports School με αριθμούς

 

6100 3588
ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1103 1299
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΣΤΑ Τ.Ε.Φ.Α.Α.
ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ
ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

3 23 38
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
12 13 20 
ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ
ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Μ.Ο. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΕΚΟΡ
ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Τ.Ε.Φ.Α.Α.
215 4 3
ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
ΤΟΝ ΜΗΝΑ
ΣΤΑΔΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ
3 7 15
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ
ΤΟ ΧΡΟΝΟ
1 3 100%
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ
ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΤΕΣΤ 
ΑΝΑ ΕΤΟΣ
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΑΝΑ ΕΤΟΣ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Συμβόλαιο εγγύησης

Συμβόλαιο εγγύησης
Στο Diamantis Sports School ό,τι λέμε το υπογράφουμε. Και δεσμευόμαστε για αυτά που υπογράφουμε.