30 Ιουλίου 2023

Δημοσιεύθηκαν σε 4 ΦΕΚ (ΑΣΕΠ) οι Προκηρύξεις για προσλήψεις 1.700 ΕΠΟΠ το 2023 στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για 964 θέσεις ΕΠΟΠ στο ΣΞ: https://epop.army.gr

• Για 430 θέσεις ΕΠΟΠ στο ΠΝ: https://epop.hellenicnavy.gr

• Για 298 θέσεις ΕΠΟΠ στη ΠΑ: https://epop.haf.gr

• Για 8 θέσεις ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr

3. Αθλητικές Δοκιμασίες Υποψηφίων

(1) Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες από τις αρμόδιες Επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών για να δοκιμαστεί η φυσική αντοχή τους.

(2) Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες με αθλητική περιβολή, η οποία αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες – ΕΠΟΠ αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, Κοινό Νομικό Σώμα) εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία, με την επιφύλαξη της επόμενης υποπαραγράφου. Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

• Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και

• Κριθούν για μονιμοποίηση από το αρμόδιο γι’ αυτούς Συμβούλιο Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου, το οποίο λαμβάνει υπόψη τούς ατομικούς τους φακέλους.

Η αίτηση παραίτησης μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής υπηρεσίας για όσους ΕΠΟΠ είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠΟΠ.

 

Ειδικότερα:

1. Προσόντα υποψηφίων για κατάταξη:

Οι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:

(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1996 έως 31-12-2004). Οι υπηρετούντες ως οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1993 έως 31-12-2004).

(3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

(4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητα στο Παράρτημα «Α».

(5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

(6) Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

2. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλουν, τα κατά περίπτωση, απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναγράφονται στο Παράρτημα «Β» των Προκηρύξεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Υπόδειγμα «1» της Προσθήκης «1» του Παραρτήματος «Β»), η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «B», με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf). Η αίτηση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 1 μηνός από τη δημοσίευση των προκηρύξεων, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 

ΦΕΚ ΑΣΕΠ 20/2023: Προκήρυξη ΕΠΟΠ για Στρατό Ξηράς (964 θέσεις) ΕΔΩ

ΦΕΚ ΑΣΕΠ 21/2023: Προκήρυξη ΕΠΟΠ για Πολεμικό Ναυτικό (430 θέσεις) ΕΔΩ

ΦΕΚ ΑΣΕΠ 22/2023: Προκήρυξη ΕΠΟΠ για Πολεμική Αεροπορία (298 θέσεις) ΕΔΩ

ΦΕΚ ΑΣΕΠ 19/2023: Προκήρυξη ΕΠΟΠ για Κοινό Νομικό Σώμα (8 θέσεις) ΕΔΩ