31 Αυγούστου 2023

Νέες θέσεις εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,μιλώντας σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή το πρωί της Δευτέρας

 

«Θα έχουμε ανακοινώσεις άμεσα», τόνισε, καθώς η χώρα μετρά πληγές από τα καταστροφικά πύρινα μέτωπα.

«Θα κάνουμε τις περισσότερες δυνατές προσλήψεις», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις, προσθέτοντας ότι κυρίαρχη και άμεση προτεραιότητα ήταν η «προστασία της ανθρώπινης ζωής που φέτος κρίθηκε περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Μετά τον πύρινο όλεθρο,τις ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις, που αντιμετώπισε η χώρα το τρέχον θέρος, ένα από τα μέτρα πρόληψης που ετοιμάζει η Πολιτεία είναι να πραγματοποιήσει άμεσα νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

  Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση είναι η πρόσληψη 500 και πλέον, νέων πυροσβεστών που θα ενισχύσουν τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τρεις προτεραιότητες:

Πρώτον, ο επανασχεδιασμός της πρόληψης και της αντιμετώπισης κυρίως μέσα από την ενίσχυση των αντιπυρικών ζωνών σε δασικές περιοχές.

Δεύτερον, η εμπλοκή των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από ένα σύγχρονο οργανωμένο μοντέλο πρόληψης και απόκρισης.

Τρίτον η αναβάθμιση και η οργάνωση της συμμετοχής των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων στην πρόληψη και την αντιμετώπιση

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ,απόφαση με την οποία αυξάνονται κατά 3.630 οι οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ μάλιστα στόχος της Πολιτείας αποτελούσε το να καλυφθούν οι θέσεις ακόμη και πριν από τον Μάϊο,κάτι που προφανώς δε συνέβη.

  Οι υποψήφιοι που εργάζονται για χρόνια ως εποχικοί πυροσβέστες ανησυχούν ακόμα και για τα ηλικιακά κριτήρια που πιθανώς να θέτει ο διαγωνισμός, όταν θα βγει. Άνθρωποι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στα μέτωπα των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι κινδυνεύουν να αποκλειστούν αμέσως, εάν η προκήρυξη θέσει αυστηρό ηλικιακό όριο.

 

Πηγή:https://www.bestworksgr.com