15 Ιουνίου 2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΣΑΣ

1. Στον συνημμένο πίνακα αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν Δεκτά στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

 

2. Στην προτελευταία στήλη της κατάστασης αναγράφεται η ομάδα βάσει της οποίας προσκαλούνται οι υποψήφιοι και στην τελευταία η ημερομηνία παρουσιάσεως τους.

 

3. Το κεφαλαίο γράμμα της αλφαβήτου που βρίσκεται στη στήλη μετά το μητρώνυμο χαρακτηρίζει την Ειδική Κατηγορία στην οποία ανήκει ο υποψήφιος. Υποψήφιοι που ανήκουν σε Ειδικές Κατηγορίες και δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια από αυτές βάσει της ανακοίνωσης των Δεκτών υποψηφίων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Επιλογής της ΣΣΑΣ στα τηλέφωνα: 2310 962177-2112-2191.

Οι Ειδικές Κατηγορίες και τα γράμματα που αντιστοιχούν σε αυτές αναλύονται παρακάτω:

Α – Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

Β – Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά

Γ – Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων ειρηνικής περιόδου ή πολεμικών επιχειρήσεων

Δ – Τέκνα  ή αδελφοί θανόντων στρατιωτικών ΕΔ σε διατεταγμένη Υπηρεσία

Ε –Τέκνα Μονίμων στρατιωτικών – Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου.

 

4. Υποψήφιοι που διαπιστώσουν βάσει της ανακοίνωσης των Δεκτών υποψηφίων ασυμφωνία μεταξύ των Σχολών που αναγράφονται δίπλα στο όνομα τους και αυτών που αναγράφονται στο φωτοαντίγραφο της Αίτησης  τους να το αναφέρουν στο Τμήμα Επιλογής την πρώτη μέρα παρουσιάσεως τους στη Σχολή για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

 

5. Ενημερώνουμε τους υποψήφιους που έχουν δηλώσει στην Αίτηση τους ότι επιθυμούν να είναι κοινοί υποψήφιοι με την ΕΛ.ΑΣ και το Πυροσβεστικό Σώμα και εφόσον έχουν επιλέξει σχολή της οποίας τα κριτήρια ταυτίζονται με αυτά της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ., εάν κριθούν κατάλληλοι θα λάβουν βεβαίωση ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν οι ίδιοι  εντός δύο ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής στην Διεύθυνση Αστυνομίας που υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο έχουν υποβάλλει και την Αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ. και σε οποιαδήποτε επιτροπή ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος ή στις ΔΙ.Π.Υ.Ν. που υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά τους αντίστοιχα.

Όσοι ΔΕΝ δήλωσαν μια σχόλη της οποίας τα κριτήρια να ταυτίζονται με αυτά της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. ΔΕΝδικαιούνται να λάβουν βεβαίωση, ΔΕΝ θα είναι στην κατάσταση που θα αποσταλεί στην ΕΛ.ΑΣ. και το Π.Σ. και υποχρεούνται να λάβουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ.

 

6. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των επιλογών τους τη Σχολή Ικάρων/Ιπτάμενοι εφ’ όσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις Ψυχομετρικές – Ιατρικές – Αθλητικές Δοκιμασίες και στην Κολύμβηση θα πρέπει να μεταβούν για επιπλέον ειδικές δοκιμασίες στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης Δεκέλεια (Τατόι Αττικής)την 10η Ιουλίου 2018.

Η διάρκεια των ειδικών εξετάσεων είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους: αντίγραφα των Υγειονομικών Εξετάσεων που προβλέπονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» της ΕΔΥΕΘΑ 13/2018, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Δελτίο Υποψηφίου Υπουργείου Παιδείας, μολύβι, μπλε ή μαύρο στυλό και γομολάστιχα.

 

7. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των προτιμήσεων τους τις Σχολές :

α. Ικάρων – Ιπτάμενοι

β. Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι και Μηχανικοί) και

γ. Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού

θα εξετασθούν την πέμπτη (5η) ημέρα των ΠΚΕ μετά το επιτυχές πέρας των Αθλητικών Δοκιμασιών και στην κολύμβηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγ. Δημητρίου. Μη συμμετοχή τους στο αγώνισμα της κολύμβησης είναι λόγος απόρριψης για τις παραπάνω Σχολές. Επιπλέον ενημερώνονται ότι θα  πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες και σκουφάκι.  

 

8. Οι Ψυχομετρικές Δοκιμασίες διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στην έδρα της ΣΣΑΣ, (Πλήθωνος Γεμιστού 1-2 και Εγνατία. Έναντι Πανεπιστημίου Μακεδονία).

Οι Υγειονομικές Εξετάσεις διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στο 424 ΓΣΝΕ (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης – Ευκαρπίας, πλησίον Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η πρόσβαση στο 424 ΓΣΝΕ εξυπηρετείται με τις γραμμές 1, 28Α και 28Β του ΟΑΣΘΟι υποψήφιοι την 1η ημέρα παρουσιάσεως των ΠΚΕ θα πρέπει να προσκομίσουν το Υγειονομικό Δελτίο με το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων όπως προβλέπεται από την ΕΔΥΕΘΑ 13/2018.

Οι Αθλητικές Δοκιμασίες διάρκειας μίας (1) ημέρας θα διεξαχθούν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης επί της Λεωφόρου 3ης Σεπτεμβρίου δίπλα στο Αθλητικό Μουσείο.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάζονται καθημερινώς στις 07:00 π.μ.

 

9.  Καθ’ όλη τη διάρκεια των ΠΚΕ οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν καθημερινά μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και Δελτίο Υποψηφίου Υπουργείου Παιδείας. Μη προσκόμιση τους δε θα τους επιτρέπει τη συνέχεια των εξετάσεων.

programma_pke_2018_.pdf

dektoi_2018.pdf