Ανακοίνωση Προγράμματος Δεκτών Υποψηφίων Εξεταστικού Κέντρου Σ.Σ.Α.Σ. 2021

16 Ιουνίου 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΣΑΣ

 

1. Στον συνημμένο πίνακα αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν Δεκτά στο εξεταστικό κέντρο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

 

2. Στην προτελευταία στήλη της κατάστασης αναγράφεται η ομάδα βάσει της οποίας προσκαλούνται οι υποψήφιοι και στην τελευταία η ημερομηνία παρουσιάσεως τους. Η διάρκεια των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) είναι 5 εργάσιμες μέρες

 

3. Το κεφαλαίο γράμμα της αλφαβήτου που βρίσκεται στη στήλη μετά το κωδικό υποψηφίου χαρακτηρίζει την Ειδική Κατηγορία στην οποία ανήκει ο υποψήφιος.

 

Οι Ειδικές Κατηγορίες και τα γράμματα που αντιστοιχούν σε αυτές αναλύονται παρακάτω:

 

Α – Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

 

Β – Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά

 

Γ – Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων ειρηνικής περιόδου ή πολεμικών επιχειρήσεων

 

Δ – Τέκνα ή αδελφοί θανόντων στρατιωτικών ΕΔ σε διατεταγμένη Υπηρεσία

 

Ε –Τέκνα Μονίμων στρατιωτικών – Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου.

 

4. Υποψήφιοι που τυχόν διαπιστώσουν βάσει της ανακοίνωσης των Δεκτών υποψηφίων ασυμφωνία μεταξύ των Σχολών που αναγράφονται δίπλα στον κωδικό υποψηφίου τους και αυτών που αναγράφονται στο φωτοαντίγραφο της Αίτησης τους να το αναφέρουν στο Τμήμα Επιλογής την πρώτη μέρα παρουσιάσεως τους στη Σχολή για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

 

5. Ενημερώνουμε τους υποψήφιους που έχουν δηλώσει στην Αίτηση τους ότι επιθυμούν να είναι κοινοί υποψήφιοι με την ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα εάν κριθούν κατάλληλοι θα λάβουν βεβαίωση ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν οι ίδιοι εντός δύο ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής στην Διεύθυνση Αστυνομίας που υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο έχουν υποβάλλει και την Αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ., σε οποιαδήποτε επιτροπή ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος ή στις ΔΙ.Π.Υ.Ν. και στην επιτροπή παραλαβής δικαιολογητικών και κατάταξης του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπέβαλλαν τα δικαιολογητικά τους αντίστοιχα. 

 

6. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των επιλογών τους τη Σχολή Ικάρων/Ιπτάμενοι εφ’ όσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις Ψυχομετρικές – Ιατρικές – Αθλητικές Δοκιμασίες και στην Κολύμβηση θα πρέπει να μεταβούν για επιπλέον ειδικές δοκιμασίες στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης Δεκέλεια (Τατόι Αττικής) την 15η Ιουλίου 2021 και την 16η Ιουλίου 2021 σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα. 

 

Η διάρκεια των ειδικών εξετάσεων είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

 

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους: αντίγραφα των Υγειονομικών Εξετάσεων που προβλέπονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» της ΕΔΥΕΘΑ 19/2021 και του υγειονομικού τους δελτίου τα οποία υποχρεούνται να τα έχουν οι ίδιοι ήδη έτοιμα, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Δελτίο Υποψηφίου Υπουργείου Παιδείας, μολύβι, μπλε ή μαύρο στυλό και γομολάστιχα. 

 

7. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των προτιμήσεων τους τις Σχολές :

 

α. Ικάρων – Ιπτάμενοι

 

β. Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι και Μηχανικοί) και

 

γ. Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού

 

θα εξετασθούν την πέμπτη (5η) ημέρα των ΠΚΕ μετά το επιτυχές πέρας των Αθλητικών Δοκιμασιών και στην κολύμβηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγ. Δημητρίου. Μη συμμετοχή τους στο αγώνισμα της κολύμβησης είναι λόγος απόρριψης για τις παραπάνω Σχολές. Επιπλέον ενημερώνονται ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες και σκουφάκι. 

 

8. Οι Ψυχομετρικές Δοκιμασίες διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στην έδρα της ΣΣΑΣ, (Πλήθωνος Γεμιστού 1-2 και Εγνατία. Έναντι Πανεπιστημίου Μακεδονία).

 

Οι Υγειονομικές Εξετάσεις διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στο 424 ΓΣΝΕ (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης – Ευκαρπίας, πλησίον Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η πρόσβαση στο 424 ΓΣΝΕ εξυπηρετείται με τις γραμμές 1, 28Α και 28Β του ΟΑΣΘ. Οι υποψήφιοι την 1η ημέρα των υγειονομικών εξετάσεων (3η μέρα ΠΚΕ) θα πρέπει να προσκομίσουν το Υγειονομικό Δελτίο με το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων. Η μη προσκόμιση τους αποτελεί λόγο απόρριψης σύμφωνα με την ΕΔΥΕΘΑ 19/2021.

 

Οι Αθλητικές Δοκιμασίες διάρκειας μίας (1) ημέρας θα διεξαχθούν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης (είσοδος επί της Αγίου Δημητρίου)

 

Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάζονται καθημερινώς στις 07:00 π.μ. 

 

9. Στο πλαίσιο της πρόληψης κατά του Covid-19 η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των ΠΚΕ, την οποία θα φέρει ο ίδιος ο υποψήφιος. Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν την δική τους γραφική ύλη ( μπλε στυλό ,μολύβι, ξύστρα , γόμμα και 2 κόλλες Α4 κενές). Στο ίδιο πλαίσιο για την πρώτη μέρα των προκαταρκτικών εξετάσεων και ΜΌΝΟ οι υποψήφιοι των ομάδων 702, 704, 706, 708, 711, 712, 715, 716, 726, 728, 730, 732, 733 και 736 θα παρουσιαστούν στις 11:30.

 

Κατά την διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική την ώρα που ο υποψήφιος θα διαγωνίζεται σε κάποιο άθλημα.

 

10. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ΠΚΕ οι υποψήφιοι πρέπει να φέρουν καθημερινά μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Δελτίο Υποψηφίου Υπουργείου Παιδείας καθώς και βεβαίωση ή δήλωση αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid-test).

 

Μη προσκόμιση τους δε θα τους επιτρέπει τη συνέχεια των εξετάσεων.

 

11. Σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης κατά COVID-19 είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid-test) την ημέρα πρό της ενάρξεως των ΠΚΕ και το οποίο απαιτείται να επαναληφθεί εάν χρειαστεί να ξεπεράσουν τη διάρκεια μίας εβδομάδας. Κατά την προσέλευση στο εξεταστικό κέντρο απαιτείται να έχουν μαζί τους καθημερινά τη δήλωση ή τη βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Σε περίπτωση θετικού κρούσματος ο υποψήφιος οφείλει να ενημερώσει εγκαίρως το Τμήμα Επιλογής της Σχολής και να ακολουθήσει πιστά τις σχετικές οδηγίες που θα λάβει από τον ΕΟΔΥ.

 

Μη προσκόμιση βεβαίωσης ή δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος self-test, PCR ή rapid-test δε θα επιτρέπει στον υποψήφιο τη συνέχεια των εξετάσεων.

 

12. Για τυχόν απορίες – διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2310962112 και 2310962177 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Εκ του Τμήματος Επιλογής

 

Συνημμένο Μέγεθος

 dektoi_ypopsifioi_2021.pdf programma_pke_2021.pdf