Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση

Έχει σκοπό να δώσει στους Δοκίμους υψηλές θεωρητικές γνώσεις στον τομέα της ειδικότητάς τους, ενώ συγχρόνως τους παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία ευρύτερης κοινωνικής μόρφωσης, ώστε να δεχθούν πλήρως και ανεπιφύλακτα το ρόλο του Στρατιωτικού σε μία σύγχρονη Δημοκρατική κοινωνία. Επιπλέον, στοχεύει στην καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης και ερευνητικού πνεύματος, ώστε οι μελλοντικοί Υπαξιωματικοί να μπορούν εύκολα να αφομοιώνουν τις εξελίξεις στην τεχνολογία και πρακτική.

Διεξάγεται με την μορφή διδασκαλίας στην τάξη και ολοκληρώνεται με τις πρακτικές εφαρμογές στα εργαστήρια της Σχολής, καθώς και με τις πραγματοποιούμενες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Στα πλαίσια της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης γίνονται επίσης ενημερωτικές επισκέψεις σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Κρατικούς Οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ παρακολουθούν και διαλέξεις γενικής μόρφωσης, για τρέχοντα εθνικά θέματα, θέματα ασφάλειας πτήσεων - εδάφους και υγιεινής, και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά ταξίδια.

Τα διδασκόμενα μαθήματα στη Σχολή διακρίνονται σε κοινής φοίτησης και μαθήματα ειδικότητας.

Τα μαθήματα κοινής φοίτησης παρέχουν γνώσεις σε αντικείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος που κρίνονται απαραίτητα για κάθε στρατιωτικό (Ξένες Γλώσσες, Πληροφορική, Εθνικά Θέματα κλπ), καθώς και γενικές στρατιωτικές γνώσεις ανεξάρτητες της ειδικότητας κάθε ένστολου (Κανονισμός Στρατιωτικής Αλληλογραφίας, Κανονισμός Πειθαρχίας Π.Α. κλπ).

Τα μαθήματα ειδικότητας παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις που εστιάζονται στις πραγματικές απαιτήσεις κάθε ειδικότητας.

Βαρβασούδης Αντώνης

Βαρβασούδης Αντώνης

Σ.Μ.Α. Ικάρων
7o Ενιαίο Λύκειο
Καλαμαριάς
-----------------------

Ευχαριστώ τον κ.Διαμαντή για την εξαιρετική δουλειά στην Αγωνιστική προετοιμασία μου!

Δείτε όλα τα testimonials