Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών - Κ.Π.Α.

Ιστορικά

Το 1982, η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα υπέστη μία ριζική αναμόρφωση σε όλες τις πλευρές της, περιλαμβανομένων του ρόλου των Πανεπιστημίων, την οργανωτική τους δομή, τη δομή και το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών κλπ. Μέρος αυτής της αναμόρφωσης αφορούσε στην αναβάθμιση της επαγγελματικής προετοιμασίας των καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε επίπεδο Πανεπιστημιακών Σπουδών. Για αυτό το λόγο, εγκαθιδρύθηκαν Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-Σερρών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και Πανεπιστήμιο της Θράκης. Τα τμήματα αυτά δεν ανήκουν σε Πανεπιστημιακές Σχολές -είναι ανεξάρτητα και υπόκεινται στο καθεστώς Πανεπιστημιακής Σχολής.

 

Εισαγωγικά

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως θεματοφύλακας των ολυμπιακών παραδόσεων και εστία έρευνας και αθλητικής παιδείας, έχει έμβλημα που συμβολίζει την ενότητα αγώνα και πολιτισμού. Η σφραγίδα του φέρει την παράσταση τού θεού αγώνα, όπως εμφανίζεται σε αρχαίο νόμισμα τού 4ου αιώνα, το δε χρώμα της τηβέννου του είναι κεραμιδί, για να εκφράζει αφενός την ελληνική αρχαιότητα, που ενέπνευσε και διαμόρφωσε την αθλητική ιδέα, και αφετέρου το γήϊνο στοιχείο από το οποίο αντλεί τη δύναμή του το σώμα.

Παναγιώτης Ασαρίδης

Παναγιώτης Ασαρίδης

Ένας χρόνος γεμάτος άγχος και μεγάλου αγωνα τελείωσε με.επιτυχία! Και αυτό χάρις στην ομάδα του κ.Διαμαντή οι οποίοι όλο τον χρόνο αγωνίζονταν και αυτοί μαζί μας τόσο στα αθλήματα οσο και στην Ψυχολογία που παίζει σημαντικό ρολο! 
Εκτός από την εκπληκτική δουλειά που έκαναν στα αθλήματα ήταν εκεί να μας υποστηρίζουν και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες
Είμαι ευγνώμων που υπήρξατε προπονητες μου! Σας Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Δείτε όλα τα testimonials