ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΟΠ: Παράταση για τις 1.639 νέες προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις

22 Απριλίου 2022

 

Στην αλλαγή της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών στην προκήρυξη για την πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διευρύνοντας σημαντικά το χρονικό περιθώριο για τους υποψηφίους.

Στρατός

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2022

8 Απριλίου 2022

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις παρακάτω ημερομηνίες:

Υπουργείο Παιδείας

Η απάντηση της Πυροσβεστικής στην αλλαγή ορίου ύψους στα κορίτσια ήρθε με την νέα δοκιμασία

16 Mαρτίου 2022

Η απάντηση της Πυροσβεστικής στην αλλαγή ορίου ύψους στα κορίτσια από 1.70 στο 1.63 ήρθε με την νέα δοκιμασία: Μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή βάρους είκοσι πέντε (25) κιλών έκαστος σε απόσταση εκατό (100) μέτρων σε 50’’ Μία (1) προσπάθεια. Η μεταφορά των αλτήρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος.

Diamantis Sports School

Οδηγίες για τη δικαιολόγηση των απουσιών των υποψηφίων που συμμετέχουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις

15 Μαρτίου 2022

Εγκύκλιο με οδηγίες για  τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών της  Γ ́ Λυκείου, οι οποίοι  συμμετέχουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα οι οδηγίες ορίζουν τα εξής:

Υπουργείο παιδείας

Προσόντα και προϋποθέσεις για εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία

15 Μαρτίου 2022

1. Οι υποψήφιοι άνδρες και γυναίκες για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε πανελλαδι-κό επίπεδο, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.

πυροσβεστική

Προσλήψεις ΕΠΟΠ Βοηθού Νοσηλευτικής. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

5 Μαρτίου 2022

 

Εκδόθηκε το παρακάτω ΦΕΚ, με τον αριθμό των Επαγγελματιών Οπλιτών ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτικής (Β/ΝΟΣ) που θα καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό το 2022.

 

Αριθμ. 400/15/216782/Σ.1050 (2)

Ορισμός αριθμού Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.)

ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτικής (Β/ΝΟΣ) που

θα καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) το

έτος 2022.

ΟI ΥΠΟΥΡΓΟI

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Έχοντας υπόψη:

 

Την παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 2936/2001 «Επαγγελ-

ματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις» (Α’ 166).

Εποπ

Προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ εξήγγειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

28 Ιανουαρίου 2022

Την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) εξήγειλε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τον ετήσιο απολογισμό του Επιτελείου για το 2021 στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

stratos

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2022.

30 Νοεμβρίου 2021

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

πανελλαδικές

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Α) υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2021 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Β) υποψηφίων για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ 2021.

27 Αυγούστου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Α) Αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

Υπουργείο Παιδείας

Κατεβαίνει στο 1,65μ το όριο του ύψους για τα κορίτσια σε Αστυνομία, Λιμενικο, Πυροσβεστική ( ; )

24 Αυγούστου 2021

Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να κατέβει το όριο του ύψους στα κορίτσια στο 1,65μ απο το 1,70μ που ήταν μέχρι σήμερα στις σχολές της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.
Το Diamantis Sports School βλέπει ως προπομπό την προκήρυξη του Λιμενικού σώματος για αξιωματικούς ειδικότητας τεχνικού, όπου το όριο ύψους στις γυναίκες είναι το 1,65μ και όχι 1,70μ που ήταν στις προκηρύξεις των Πανελληνίων. Την εν λόγω προκήρυξη μπορείτε να την δείτε έδω.

Diamantis Sports School

Καθορισμός Συντελεστών Βαρύτητας των Πανελλαδικά Εξεταζόμενων μαθημάτων ΕΠΑΛ

20 Αυγούστου 2021

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων για εισαγωγή στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), στη Σχολή Αστυφυλάκων, στη Σχολή Πυροσβεστών, στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.)του Υπουργείου Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

 

συντελεστες

5000 ΕΠΟΠ το 2022 – Έρχεται νέα μεγάλη προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών

31 Ιουλίου 2021

Έρχεται νέα μεγάλη προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, τα Γενικά Επιτελεία σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, έχοντας την πολιτική έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και την επιτελική του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος ως Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, θα συντονίζει με τους επιτελείς του τη διαδικασία, ετοιμάζονται για την έκδοση νέας προκήρυξης Επαγγελματιών Οπλιτών.

epop

Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ποια η ελάχιστη βάση εισαγωγής και πως διαμορφώθηκε

19 Ιουλίου 2021

Όπως εδώ και σχεδόν 40 χρόνια ενημερώνουμε γονείς, παιδιά - υποψηφίους για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ο μέσος όρος της βαθμολογίας των αγωνισμάτων που πετυχαίνουν οι υποψήφιοι ανά την Ελλάδα είναι το 8,5 με άριστα το 20. Η βαθμολογία των αγωνισμάτων είναι υπέρμετρα αυστηρή. Θυμίζουμε οτι πριν πέντε χρόνια το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας το παραπάνω άλλαξε προς το ευνοϊκότερο τη βαθμολογία στα αγωνίσματα των δρόμων (400 μέτρα αγοριών και 200 μέτρα κοριτσιών). Ο συντελεστής που τα  Τ.Ε.Φ.Α.Α. όρισαν για φέτος 0,7, άρα η ελάχιστη βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε: 0,7 x 8,5 = 5,95.

κολύμβηση

Πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

19 Ιουλίου 2021

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

υπουργειο παιδειας

Ανακοίνωση βαθμολογιών ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

16 Ιουλίου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι βαθμολογίες ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

πανελλαδικες

Ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων μορίων Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

16 Ιουλίου 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα.

Στατιστικά κλίμακας μορίων ΓΕΛ (Ημερ)

πανελλαδικες

Το Diamantis Sports School και φέτος στην κορυφή!!!

10 Ιουλίου 2021

Το Diamantis Sports School και φέτος στην κορυφή!!!

Είμαστε οι μόνοι που πετύχαμε τρία από τα παιδιά μας να κατακτούν κορυφαίες θέσεις στα αγωνίσματα Τ.Ε.Φ.Α.Α. με 50, 51 και 52 μονάδες αντίστοιχα!!! Και φυσικά 8 από τα παιδά μας πάνω από 40 μονάδες. Μια στατιστική που φυσικά κανείς άλλος δεν πέτυχε...

Diamantis Sports School

Οδηγίες και Πρόγραμμα Υγειονομικής Εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ έτους 2021 Ανατολικής Θεσσαλονίκης

4 Ιουνίου 2021

Για να δείτε τις οδηγίες και το πρόγραμμα των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

stivos

Οδηγίες και πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δυτικής Θεσσαλονίκης

3 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα τών υποψηφίων ΤΕΦΑΑ δυτικής Θεσσαλονίκης. Για να δείτε τις οδηγίες και το πρόγραμμα ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Οδηγίες

Στίβος

Σχεδιασμός στο πόδι... Επιστολή του κ. Διαμαντή στο Υπουργείο Παιδείας

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Σχεδιασμός στο πόδι….Επιστολή του κ. Διαμαντή στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την αλλαγή του
χρόνου τέλεσης των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για Στρατιωτικές Σχολές,
Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό.

ΣΤΡΑΤΟΣ

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των Σωμάτων Ασφαλείας

1 Ιουνίου 2021

Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και των ειδικών μαθημάτων, για εισαγωγή στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής

Μηχανογραφικό

Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 Α) ειδικών μαθημάτων  και  Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ.

27 Μαΐου 2021

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η  προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2021 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

ΗΜΕΡΑ

Πανελλαδικές

Ημερίδες Ψυχομετρικών Diamantis Sports School

24 Μαΐου 2021

  Ημερίδες προσομοίωσης Ψυχομετρικών Tests DIAMANTIS SPORTS SCHOOL
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πολύ ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες οι
ετήσιες Ημερίδες Ψυχομετρικών Tests  για τους υποψήφιους μαθητές του
DIAMANTIS SPORT SCHOOL από τη συνεργάτιδα Βασιλική Ασκητοπούλου,
Ψυχολόγο - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, MEd, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας.
  Οι ημερίδες, δεν αποτελούν την πρώτη επαφή των μαθητών του DIAMANTIS
SPORTS SCHOOL με τις ψυχομετρικές δοκιμασίες, αφού τα μαθήματα

ΨΥχομετρικά

DIAMANTIS SPORTS SCHOOL αίτηση-δήλωση στρατιωτικών σχολών

24 Μαΐου 2021

Το Σάββατο 22 Μαίου το DIAMANTIS SPORTS SCHOOL και προσωπικά ο κύριος
Διαμαντής κατηύθυνε γονείς και παιδιά ως προς την ορθή συμπλήρωση της
Αίτησης-Δήλωσης των Στρατιωτικών Σχολών αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Λύθηκαν οι όποιες απορίες και χωρίς άγχος, ταλαιπωρία, περιττά έξοδα
αλλά και δυνητικά απώλεια δικαιώματος πρόσβασης στις σχολές αυτές λόγω
σοβαρών λαθών, συμπληρώθηκαν και απεστάλησαν οι δηλώσεις με επιτυχία!
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και πέρα από τα δικά μας παιδιά,

ΕΝημέρωση 1

Αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ της χώρας και συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

14 Μαΐου 2021

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, ανακοινώνει τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καθώς και τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα.

υπουργειο παιδείας

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021

12 Μαΐου 2021

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

πανελληνιες

Ημερίδα Ψυχομετρικών Δοκιμασιών

21 Απριλίου 2021

Τη Μ.Δευτέρα  26 Απριλίου 2021 στις 5 μμ θα
πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η ετήσια
Ημερίδα Ψυχομετρικών Τεστ  για τους
υποψήφιους μαθητές του DIAMANTIS SPORT SCHOOL από
τη συνεργάτιδα Βάσω Ασκητοπούλου,
Ψυχολόγο - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια,
MSc, MEd, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας.
Στόχος της ημερίδας είναι οι μαθητές να
εξοικειωθούν  με  τους τύπους των
γνωστικών τεστ ικανοτήτων - δεξιοτήτων
στα οποία θα εξεταστούν, να εξασκηθούν
μέσα από πολλές ασκήσεις
διαβαθμισμένης δυσκολίας σε όλα τα

ψυχομετρικές δοκιμασίες

ΕΠ.ΟΠ. αγώνας για μια θέση στον ήλιο…

9 Απριλίου 2021

Θα φάνταζε αστείο πριν δέκα-δώδεκα χρόνια.

Τώρα είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Όταν είσαι 20 χρονών και δουλεύεις (αν δουλεύεις) 4 ώρες τη μέρα με 3 ευρώ την ώρα, πολλές φορές χωρίς ένσημα (για δώρα ούτε λόγος τις περισσότερες φορές), τότε ναι, γίνεται αγώνας για μια θέση στον ήλιο.

Σε περιόδους που η παρατεταμένη οικονομική κρίση, γιγαντωμένη από το χτύπημα της πανδημίας απλώνεται πάνω από τη χώρα, με ένα μέλλον όχι απλά αβέβαιο, αλλά σκοτεινό και δυσοίωνο, προκηρύξεις όπως αυτή για πρόσληψη 1.600 επαγγελματιών οπλιτών μοιάζουν με φως στο τούνελ….

εποπ

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τι σημαίνει ο συντελεστής Αγωνισμάτων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.;

7 Aπριλίου 2021

1) Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. ορίζεται από την σχολή και από τον Μέσο Όρο των Αγωνισμάτων

2) Ο συντελεστής Αγωνισμάτων είναι 0.7

Αυτό σημαίνει ότι ο Μέσος Όρος της βαθμολογίας και των τεσσάρων αγωνισμάτων όλων των υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. στη χώρα, πολλαπλασιαζόμενος με το 0,7 μας δίνει τον ελάχιστο μέσο όρο που θα πρέπει να έχει πετύχει ο κάθε υποψήφιος για να μπορέσει να εισαχθεί, εφόσον θα "πιάσει" και την ελάχιστη βάση εισαγωγής της σχολής.

Παράδειγμα:

Πέρυσι ο μέσος όρος στα Αγωνίσματα Αγοριών και κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη ήταν:

 

αλεξιπτωτα

Προκηρύξεις ΕΠΟΠ

23 Μαρτίου 2021

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τους ΕΠΟΠ . 

Προσόντα και κωλύματα υποψηφίων για κατάταξη:

ΓΕΕΘΑ

Υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ /ΕΠΑΛ έτους 2021, εντός της προθεσμίας 8 έως και 19 Μαρτίου 2021.

3 Μαρτίου 2021

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

πανελλαδικές

Διευκρινήσεις για την είσοδο των υποψηφίων στα Κολυμβητήρια

16 Φεβρουαρίου 2021

Το Diamantis Sports School σας διευκρινίζει οτι για την είσοδο στα κολυμβητήρια από τους υποψηφίους Τ.Ε.Φ.Α.Α., Στρατιωτικών Σχολών και Λιμενικού Σώματος εκτός από τις βασικές προυποθέσεις της τήρησης της απόστασης ανά 25 τ.μ ανά υποψήφιο, την διενέργεια εβδομαδιαίου test Covid-19 και τα κλειστά αποδυτήρια, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας προστίθεται και η επίδειξη της αίτησης δήλωσης των Πανελλαδικών εξετάσεων που αποδεικνύει την προτίμιση των υποψηφίων στις ανωτέρω σχολές. 
 

κολύμβηση

ΦΕΚ: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τις αθλητικές προετοιμασίες των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές και Φυσικής Αγωγής

13 Φεβρουαρίου 2021

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 6 το πρωί, σ ε όλα τα επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης  προστίθεται  η  λειτουργία  και χρήση  των κολυμβητηρίων επιπροσθέτως για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

κολύμβηση

Προτάσεις για αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

16 Δεκεμβρίου 2020

Διάλογο με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας, για ρυθμίσεις σχετικά με αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την ενίσχυση ασφάλειας στα ΑΕΙ, πραγματοποίησαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλης Δημητρόπουλος, ενόψει της 95ης Συνόδου Πρυτάνεων.

tilediaskepsi ypourgeiou paideias

Τι ισχύει φέτος για τις βαθμολογίες των μαθητών Α, Β και Γ Λυκείου και τον υπολογισμό μορίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

16 Δεκεμβρίου 2020

1. Προφορική βαθμολογία τετραμήνων στο Λύκειο

Σε όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου διενεργούνται στα μαθήματα όλων των Ομάδων δύο (2) υποχρεωτικές ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, μία (1) κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία (1) κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου, με εξαίρεση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στο οποίο δεν διενεργείται γραπτή δοκιμασία. Αν για λόγους αντικειμενικούς δεν πραγματοποιηθεί η ωριαία γραπτή δοκιμασία του πρώτου τετραμήνου, στο δεύτερο τετράμηνο διενεργούνται δύο (2) ωριαίες γραπτές δοκιμασίες.

Υπουργείο Παιδείας

Υποβολή μόνο από μαθητές της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

24 Νοεμβρίου 2020

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Υπουργείο Παιδείας

Προσλήψεις 160 ΟΒΑ στον στρατό Ξηράς

26 Οκτωβρίου 2020

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με την οποία προκηρύσσονται 160 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Ειδικών ∆υνάµεων για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης τριών ετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2020

Οι ενδιαφερόµενοι οπλίτες ή έφεδροι που πληρούν τα απαιτούµενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 13 Νοεμβρίου (όσα υποβληθούν µετά από αυτήν την ηµεροµηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα).

geetha

Πανελλαδικές: Επανήλθαν οι Συντελεστές Βαρύτητας

10 Σεπτεμβρίου 2020

Την επαναφορά των Συντελεστών Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, η απόφαση της υπουργού Παιδείας προβλέπει τα εξής:

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές

panelladikes

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020

28 Αυγούστου 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Α. Οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σαρωτικά πρώτοι!!!...και πάλι!

13 Ιουλίου 2020
Το Diamantis Sports School το 1983 ξεκίνησε την αθλητική προετοιμασία υποψηφίων στη Ελλάδα. 38 χρόνια τώρα η κρυφή μας ανήκει! Και φέτος πετύχαμε το απίστευτο!!!  Στις αθλητικές δοκιμασίες Τ.Ε.Φ.Α.Α. μέσα σε 48 ώρες ισοφαρίσαμε το δικό μας Πανελλήνιο Ρεκόρ με τον μαθητή μας Μπακογιώργο Γιώργο... και το καταρρίψαμε με τον μαθητή μας Αστερίου Θωμά κάνοντας το ΑΠΟΛΥΤΟ Πανελλήνιο Ρεκόρ!!!
agwnismata tefaa