Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Προετοιμασία για αθλήματα
Τ.Ε.Φ.Α.Α. σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά,
Αμπελόκηπους, Θέρμη, Νεάπολη

 

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα σύνολο μορίων μέσα από δύο διαφορετικά είδη εξετάσεων: τις γραπτές -στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα- και τις αθλητικές.
Τα αθλήματα είναι τέσσερα και ο κάθε υποψήφιος επιλέγει και εξετάζεται στα τρία από αυτά. Στη σφαιροβολία και στο άλμα σε μήκος γίνονται 3 προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη.

τεφαα

 

                                              Αγωνίσματα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Άνδρες Γυναίκες
Σφαιροβολία 6kg Σφαιροβολία 4kg
Δρόμος 400m Δρόμος 200m
Άλμα εις μήκος Άλμα εις μήκος
Κολύμβηση 50m 
ελεύθερο
Κολύμβηση 50m 
ελεύθερο

 

Το σημαντικό είναι ότι η επιτυχία εξαρτάται από τα μόρια που αθροίζονται από το σύνολο των εξετάσεων. Όσο υψηλότερη, λοιπόν, είναι η βαθμολογία στα Αθλήματα, τόσο χαμηλότερη μπορεί να είναι στα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

τεφαα


Πως έχουν τα πράγματα με τα αθλήματα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Η βαθμολογία αγωνισμάτων είναι υπέρμετρα αυστηρή .

Π.χ. για να πάρει ένα αγόρι άριστα στη σφαιροβολία πρέπει να ρίξει 14 μέτρα ή και παραπάνω. Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της ηλικίας του χρυσό μετάλλιο δύσκολα θα έπαιρνε, αλλά αργυρό ή χάλκινο σίγουρα….

Από την άλλη μεριά αυτό που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας κατά πολύ, είναι η ασυμβατότητα των τριών εξεταζομένων αγωνισμάτων.

Για να κάνει κάποιος κορυφαίες επιδόσεις στη σφαιροβολία πρέπει να είναι ''βουνό''. Χαμογελάμε και μόνο στη σκέψη αυτού του ''βουνού'' να τρέχει 400 μέτρα ή να πηδάει μήκος…

τεφαα

Παραθέτουμε στους παρακάτω πίνακες τους μέσους όρους βαθμολογιών αγωνισμάτων όλων των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. στην Θεσσαλονίκη.

 

sygkrisi mesou orou athlitikwn dokimasiwn ypopsifiwn tefaa thessalonikiw 2020

apotelesmata athlitikwn dokimasiwn tefaa thessalonikis 2020

Γνωρίζοντας λοιπόν με βάση τα παραπάνω την αυστηρότητα της βαθμολογίας των αγωνισμάτων νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που πετύχαμε τα εξής:

ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 13 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΔΟΣΗΣ!

 

Σαρωτικά πρώτοι!!!...και πάλι!

13 Ιουλίου 2020
Το Diamantis Sports School το 1983 ξεκίνησε την αθλητική προετοιμασία υποψηφίων στη Ελλάδα. 38 χρόνια τώρα η κρυφή μας ανήκει! Και φέτος πετύχαμε το απίστευτο!!!  Στις αθλητικές δοκιμασίες Τ.Ε.Φ.Α.Α. μέσα σε 48 ώρες ισοφαρίσαμε το δικό μας Πανελλήνιο Ρεκόρ με τον μαθητή μας Μπακογιώργο Γιώργο... και το καταρρίψαμε με τον μαθητή μας Αστερίου Θωμά κάνοντας το ΑΠΟΛΥΤΟ Πανελλήνιο Ρεκόρ!!!
agwnismata tefaa