02 Ιουνίου 2021

Σχεδιασμός στο πόδι….Επιστολή του κ. Διαμαντή στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την αλλαγή του
χρόνου τέλεσης των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για Στρατιωτικές Σχολές,
Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό.

Από το πουθενά ανατροπή και πολλά προβλήματα προκύπτουν με την αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διενεργούνται οι Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) – Αθλητικές Δοκιμασίες, Ψυχομετρική Δοκιμασία, Υγειονομικές Εξετάσεις για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Λιμενικού Σώματος το φθινόπωρο της χρονιάς που ο υποψήφιος θα είναι μαθητής στην Τρίτη Λυκείου, κάτι που μάλιστα θα ισχύσει από την επόμενη κιόλας χρονιά (2021-2022)

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που τελειώνουν φέτος την Β’ Λυκείου έχουν 3 έως 4 μήνες το πολύ για να προετοιμαστούν κατάλληλα...!!!

Και αυτό, εάν τα νέα φτάσουν στα αυτιά του κάθε ενδιαφερόμενου έγκαιρα.

Πράγμα καθόλου σίγουρο, γιατί για δεκαετίες ολόκληρες, οι εξετάσεις αυτές γίνονταν ΜΕΤΑ τις Πανελλαδικές τον Ιούλιο.

Μετά από επικοινωνία μου με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας στις ερωτήσεις μου σε σχέση με τα προβλήματα που προκύπτουν ειδικά για τα παιδιά που τώρα τελειώνουν την Β΄ Λυκείου και την θέση μου ότι μια τέτοια αλλαγή μόνο αναστάτωση και προβλήματα δημιουργεί, η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι δεν βγαίνουν τα χρονοδιαγράμματα του σχεδιασμού του διαφορετικά.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας όμως είναι αυτός που πρέπει να στηρίζεται στις ανάγκες και τα χρονοδιαγράμματα των μαθητών και όχι αντίστροφα…

Ας μας εξηγήσει το υπουργείο Παιδείας λοιπόν, πως θα προλάβουν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι και κυρίως οι υποψήφιες τη στιγμή που το ποσοστό αποτυχίας ειδικά των κοριτσιών (στα ανδρικά Αγωνιστικά Όρια που ισχύουν από το 2002 μετά την κατάργηση της ποσόστωσης εισαγωγής) είναι ήδη τεράστια μέχρι τώρα που η περίοδος προετοιμασίας ήταν τουλάχιστον τριπλάσια χρονικά;

 

Διαμαντής Γιάννης

 

Ο κ. Διαμαντής είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

διευθυντής της εταιρείας Diamantis Sports School που δραστηριοποιείται

38 χρόνια στην προετοιμασία υποψηφίων για αυτές τις σχολές.

 

Το κείμενο αποτυπώνει την πραγματικότητα, όπως τη γνωρίζω μέσα από την πολυετή τριβή και ενασχόληση και όχι όπως χωρίς εμπειρία σχεδιάζουν οι τεχνοκράτες του Υπουργείου.

 

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο εάν γονείς και παιδιά που εμπλέκονται με το θέμα απέστελλαν την διαμαρτυρία τους στο https://www.minedu.gov.gr/ (το site του Υπουργείου Παιδείας – επικοινωνία- φόρμα επικοινωνίας.

Δευτέρα 31 Μαϊου 2021

Διενέργεια Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

 

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε εφεξής, αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των ΠΚΕ το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου. Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

 

Όσον αφορά στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

 

Διευκρινίζεται, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε ΠΚΕ, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου). Το πρόγραμμα των ΠΚΕ για το τρέχον έτος θα ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των επόμενων εβδομάδων.

 

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες για την ενημέρωσή τους.