15 Νοεμβρίου 2023

Πότε αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 1.213 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία

Στα «σκαριά» βρίσκεται η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προβλέπει την πλήρωση 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, θα κάνει δεκτές και αιτήσεις υποψηφίων που δεν κατέχουν κάποιο πτυχίο.

Ειδικότερα, οι συνολικά 1.213 θέσεις εργασίας αφορούν απόφοιτους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι θα διοριστούν μέχρι και κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου. Μάλιστα, η προκήρυξη θα περιέχει ηλικιακά και σωματικά κριτήρια, αλλά και μία σειρά από απαραίτητες υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες.

Καθώς το φόρτο εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού είναι μεγάλο, οι υποψήφιοι για τις θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να «οπλιστούν» με λίγη ακόμη υπομονή, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή «δουλεύει» αυτή τη στιγμή την έκδοση δύο άλλων μεγάλων προκηρύξεων.

Συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ ετοιμάζει πρώτα τη μεγάλη προκήρυξη για την κάλυψη 775 θέσεων, των κλάδων ΔΕ και ΥΕ, στον τομέα της Υγείας και έπειτα την προκήρυξη «μαμούθ» για την κάλυψη 4.282 θέσεων του κλάδου ΠΕ, σε όλο το Δημόσιο, από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Προσλήψεις με οποιοδήποτε πτυχίο ή και χωρίς

Ο ανταγωνισμός για τις 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία θα είναι μεγάλος, καθώς, γίνεται δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή απολυτήριος τίτλος λυκείου. Πιο συγκεκριμένα, τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά προσόντα διορισμού του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας είναι τα εξής:

  1. Για τον κλάδο ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.
  2. Για τον κλάδο ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής
  3. Για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 (ΙΕΚ ή Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) ή
    Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης ΙΕΚ. ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή
    Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή
    Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή
    Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή
    Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών [άρθρο 1 ν.δ. 580/1970, (Α΄ 139)] ή
    Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή
    άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας

Οι αθλητικές δοκιμασίες και τα ηλικιακά όρια

Οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 

  1. Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
  2. Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4' και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
  3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).
  4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας. 

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που «κλειδώνουν» διορισμό

Ως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού για τη Δημοτική Αστυνομία θεωρείται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Ειδικά για την κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ απαιτείται ως πρόσθετο τυπικό προσόν η πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής γλώσσας και για την κατηγορία ΔΕ η καλή γνώση μίας από τις παραπάνω γλώσσες.

Εάν οι υποψήφιοι δεν κατέχουν μία από τις δύο αυτές πιστοποιήσεις, τώρα όμως, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες μπορούν να λάβουν πολύ ΕΥΚΟΛΑ είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ, που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσουν για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στο ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

πηγή:https://www.proson.gr