Ιστορικά

  • Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που είναι το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χώρας, ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 21η Δεκεμβρίου 1828 από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος αντελήφθη από την πρώτη στιγμή τις σοβαρές και πρωταρχικές ανάγκες του νεοσύστατου κράτους σε Στρατό και Υποδομές.
  • Τον Ιούνιο του 1828 ανακοίνωσε τη σύσταση της Σχολής και μάλιστα ο ίδιος ονόμασε τους πέντε (5) πρώτους μαθητές «Ευέλπιδες»
  • Το 1834 μεταστεγάσθηκε στην Αίγινα μέχρι και το 1837.

Η Σχολή των Ευελπίδων στην Αίγινα

Από το 1837 στεγάσθηκε στον Πειραιά και από το 1854 μέχρι το 1857 προσωρινά στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Δουκίσσης της Πλακεντίας (σημερινό Βυζαντινό Μουσείο).

  • Ακολούθως επανήλθε στον Πειραιά και το 1894 μεταστάθμευσε εκ νέου στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων που κτίσθηκαν με δωρεά του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, στο πεδίο του Άρεως.
  • Το Σεπτέμβριο του 1982 η Σχολή μεταστάθμευσε στις σημερινές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται ΝΑ των Αθηνών, στο Δήμο Βάρης Αττικής και σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο της.

Το 1991, η Σχολή δέχθηκε τις πρώτες τρεις γυναίκες – Ευέλπιδες. 

Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος;

Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος;

Ο ορισμός Δείκτης Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) είναι μια γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου ή καλύτερα από την απόκλιση του από το ιδανικό βάρος.